11:00 - 22:45

0800-750-580 дзвінок безкоштовний

Для чого кладуть імбир в суші

Імбир в суші

Багато хто любить японську кухню, але абсолютно не мають уявлення, навіщо подають імбир до суші. Існує кілька важливих моментів.

Навіщо імбир в ролах: чому його використовували раніше

При першій появі суші ще не було холодильників, де можна зберігати їжу тижнями. У 4 столітті до н.е. були проблеми зі збереженням продуктів. Сиру рибу згортали в рис і тримали в ямах в землі. Рис має природну ферментацією, що і зберігає рибу свіжою та смачною. Раніше не було умов для дотримання санітарних норм, тому люди і викручувалися підручними засобами. Ось навіщо потрібен васабі в суші і для чого імбир в ролах. У зв'язку з відсутністю антибіотиків, використовувалися ці засоби, так як вони володіли антисептичними властивостями. Вважалося, що вони прекрасно дезінфікують сиру рибу, захищають від паразитів, бактеріальних інфекцій.

Сьогодні ці страви готують виключно з урахуванням всіх санітарних норм, тому риба залишається свіжою. Але для чого ж тоді подають імбир в суші? Як і васабі, його використовують виключно за звичкою. Тепер цей інгредієнт виступає як приправа, яка надає пікантні і вишукані нотки, робить смак більш насиченим, яскравішим.

Чому в Японії їдять суші з імбиром

Жителі країн СНД допускають масу помилок, коли їдять роли і суші. Наприклад, не слід васабі розчиняти в соєвому соусі. Це справжня образа для шеф-кухаря, який займався приготуванням страви - подібна суміш абсолютно змінює смак.

Імбир в Японії подають тільки з певними видами ролів. У країнах СНД не замислюються про те, для чого потрібен імбир в суші. Зазвичай шматочок кореня кладуть за допомогою палички в соус, куди опускають рол, потім його відправляють в рот. Насправді це неправильно.

В Японії знають відповідь на питання, для чого потрібен імбир в ролах. В країні походження страви продукт використовують зовсім інакше: в проміжку між вживанням різних страв, щоб освіжити їх смак. Іншими словами, коли планується їсти інші роли, необхідно пожувати невеликий шматочок імбиру. Тоді нова страва буде краще відчуватися, можна буде розпізнати всі її смакові характеристики.

До речі, важливо не тільки знати, для чого імбир в суші, але ще і знати норми, скільки можна з'їдати цього продукту. Насправді допускається не більше 50 г за трапезу. В іншому випадку може бути викликано негативний вплив на шлунок.

Але, з іншого боку, якщо постійно замислюватися про те, для чого кладуть імбир в суші, а також навіщо імбир в ролах, то не вийде відчути смак їжі, насолодитися нею. Страви повинні радувати і приносити задоволення. Звичайно, правила етикету ніхто не відміняв, їх слід дотримуватися, щоб не образити тих, хто знаходиться поруч. Але не варто забувати і про свої емоції. Дані правила про те, для чого їдять імбир з суші, є тільки рекомендаціями, тому їх дотримуються люди виключно за бажанням.

Для чого кладуть імбир до суші: деякі корисні властивості

Імбир додають в їжу ще й у медичних, профілактичних цілях. Для чого потрібен імбир в суші:

  • володіє дезінфікуючими засобами;
  • очищає кров, запобігає виникненню тромбів, стабілізує тиск;
  • знищує паразитів, бактеріальні інфекції;
  • запобігає розвитку захворювань, є відмінним профілактичним засобом;
  • діє розслаблююче на тіло людини. Завдяки цьому навіть важка їжа буде швидше і легше засвоюватися;
  • знижує рівень холестерину (особливо якщо систематично вживати корінь).

Імбир на відміну від васабі - це не тільки приправа, яка потрібна для страви. Його головна функція - не давати смакам різних ролів змішуватися між собою. У продукта дуже пекучий смак, який швидко освіжає. Достатньо всього невеликої скибочки, щоб очистити рецептори від присмаку їжі. При цьому він ненав'язливий, легкий. Ось чому фахівці радять їсти імбир не разом з суші, а між різними видами ролів.